Redaktor seçimi
    70 kilo qızılla tutulan hərbi attaşe barəsində QƏRAR VERİLDİ
Xəbər lenti
Reklam
Hamilə xanımların NƏZƏRİNƏ! Bu balıqlardan uzaq durun

Hamilə qadınlar civə (zərərli neyroyoksin) və digər təhlükəli maddələrlə mümkün qida çirklənməsi səbəbindən həftədə bir-üç porsiyadan artıq balıq yeməlidirlər.
Gender.Az baku.ws-ə istinadən bildirir ki, bəzi balıqlarda olan omeqa-3 yağ turşuları həm hamiləlik zamanı, həm də hamiləlikdən kənar sağlamlıq baxımından əhəmiyyətli faydalar təmin edir.
Bir araşdırma, hamiləlik dövründə həftədə bir-üç dəfə balıq yeyən qadınların uşaqlarının bel ətrafının daha kiçik olduğunu, qan təzyiqi və xolesterinin səviyyəsinin aşağı olduğunu göstərib. Bütün bunlar körpə üçün daha yaxşı sağlamlıq və ürək xəstəliyi riskinin aşağı olduğunu işarə edir.
ABŞ Qida və Dərman İdarəsi (FDA) hamilə və süd verən qadınlara hər həftə 220-340 qram təhlükəsiz balıq və ya dəniz məhsulları yeməyi tövsiyə edir. Bunlara hamsi, Atlantik skumbriyası, pişik balığı, kəpənək, treska, mezgit balığı, kambala, siyənək, xərçəngkimilər, qızılbalıq, sardina, tarak, krevet, kalamar, sazan və başqaları daxildir.
Civə ilə potensial çirklənmə səbəbindən kral skumbriyası, marlin, köpək balığı, qılınc balığı və irigöz tuna balıqlarından qaçınmaq lazımdır.
Həmçinin hamilə qadınların suşi, hisə verilmiş balıq və digər çiy dəniz məhsulları yeməmələri tövsiyə olunur ki, bu da parazitlərin, o cümlədən hamiləliyin ağır fəsadları ilə əlaqəli olan mikrob olan listeriaların yaranması riskidir.

Tarix: 13 yanvar 2024
Baxış: 161

Gender.az © Xəbərlərdən istifadə zamanı hiperlinklə istinad olunmalıdır.

Bizi izləyin:
İnstagram: Gender
Facebook: Gender

Xəbəri paylaş