Redaktor seçimi
    Azərbaycanda 7 ay sonra daha bir böyük tədbir olacaq - RƏSMİ
Xəbər lenti
Reklam
Kartofu belə bişirdikdə, təzyiqi qaldırır - 4 üsul

Hamının sevimlisi kartof beyinə, ürəyə təsir edir. O, hətta təzyiqi qaldıra da bilər.

Kartofun 4 üslubda bişirilib yeyilməsi daha çox risklidir.

Alimlər müxtəlif tədqiqatlarda suda bişmə, püre, qızartma kartofun hipertoniyaya təsirini araşdırıb.

Müəyyən olunub ki, həftədə 2 porsdan çox kartof yemək kişi və qadınlarda təzyiq riskini artırır.

Daha çox kartof yeyənlərdə təzyiq xəstəliyi olur.

Kartof püresi və fri təzyiqə ən çox təsir edən üsuldur.

Həkimlər tövsiyə edir ki, kartofu suda qabıqlı bişirib, bütov halda, yanında nişastalı olmayan hansısa tərəvəzlə növbələyib yeməyi tövsiyə edir. \\Medicina



Tarix: 29 avqust 2022
Baxış: 420

Gender.az © Xəbərlərdən istifadə zamanı hiperlinklə istinad olunmalıdır.

Bizi izləyin:
İnstagram: Gender
Facebook: Gender

Xəbəri paylaş