Müntəzəm olaraq bu 3 qidanı yeyənlərdə hipertoniya ehtimalını dəfələrlə artırır.
Britaniyalı alimlər qırmızı ət və ondan hazırlanan məhsullar yeyildikdən sonra təzyiqin artdığını bildirib.
Mal ətindən tutmuş donuz ətinə kimi qan və zülal mənbəyi olsa da, təzyiq xəstələri üçün təhlükəli ola bilər.
Diyetoloq Vasilisa Pomonarova xüsusilə 3 məhsulu açıqlayıb.
“Sosis, kolbasa. Vetçina duzla çox zəngin olduğu üçün yeyildikdən sonrakı saatda təzyiqi 17-18% artırır.
Fransada aparılan elmi tədqiqatda 44 min fransız qadın iştirak edib.
Onlar gündəlik qidalanma anketi doldurublar.
Məlum olub ki, həftədə 4-5 dəfə emal olunmuş qırmızı ət məhsulları yeyənlərdə hipertoniya səviyyəsi 17% çox olub. Bir pors ət 50 qram hesab edilir.
Cəmi 50 qram kolbasa, sosis təzyiq xəstəliyi yaratmağa yetərlidir.
Hipertoniyanın əsas gizli səbəbi duzdur, duz bədəndə mayeni saxlayır, nəticədə damarlarda yüklənmə artır”.
Əgər siz artıq təzyiq xəstəsizsə, bu qidaları yeməsəz daha uyğundur.\\Medicina