Qadınlar arasında ən çox yayılmış xərçəngin riskini artıran 4 MƏHSUL
Süd vəzi xərçəngi qadınlar arasında ən yayılmış xərçəng növüdür. Amerika alimləri süd vəzi xərçəginin qidalanma ilə əlaqəsini araşdırdıqdan sonra belə qərara gəliblər ki, bəzi qida məhsulları qadınlarda bu xərçəngin riskini artıra bilər.Saglamolun.az xarici KİV-lərə istinadla sizə bu məhsulların adlarını açıqlayır:
- Spirtli içkilərSpirtli içkilərin müntəzəm olaraq istehlakı süd vəzi xərçənginin riskini artırır. Spirtli ikilər bədəndə hopmonla fonu dəyişir və DNT hüceyrələrinin zədlənməsinə səbəb olur ki, bu da hüceyrələrin nəzarətsiz bölünməsinə və şişlərin inkişafına gətirib çıxarda bilər.
- ŞəkərTexas Universiteti (ABŞ) alimləri sübut edir ki, qidalanmada şəkərin çox olması süd vəzi xərçənginin ehtimalını artırır.
- YağlarBurada söhbət tran-yağlardan gedir. Fast-fud, dükanlarda satılan müxtəlif hazır qidalar, şirniyyatlar trans-yağlarla zəngindir.
- Qırmızı ətQırmızı ət insan qidalanmasında daim olmalıdır. Lakin ətin həddindən çox istehlakı və xüsusilə də kolbasa, sosis və s. kimi emal olunmuş ətdan hazırlanan məhsullardan sui-istifadə süd vəzi xərçənginin inkişafı riskini artırır.
Tarix: 04 iyun 2019
Baxış: 514
Gender.az © Xəbərlərdən istifadə zamanı hiperlinklə istinad olunmalıdır.
Bizi izləyin:
İnstagram: Gender
Facebook: Gender
Xəbəri paylaş