Xəbər lenti
Reklam
Tanınmış dietoloq yayda düzgün QİDALANMADAN DANIŞDI

Dietoloq Yelena Solomatina Moskva 24-ün efirində isti aylarda düzgün qidalanma barədə danışıb. 
 
O, isti havalarda sağlamlığa zərər vermədən yemək yeməyin önəmini vurğulayıb.
 
Solomatina qeyd edib ki, həzm edilməsi çox vaxt alan və müəyyən bir müddətə istilik verən "qızışdırıcı" yeməklərdən imtina etmək lazımdır. Bu, donuz əti, mal əti və quzu, eləcə də yağlı bulyonlara aiddir. Buna görə toyuq və dovşan əti yemək daha yaxşıdır. Bu növ ətlər daha sürətlə həzm olunur.
 
Ümumiyyətlə, isti havalarda yemək yüngül olmalıdır və yeməyin özünü gün ərzində fasilələrə bölərək hissə-hissə yemək daha yaxşıdır. "Əsas yeməkləri istilər başlamazdan əvvəl və sonrakı müddətə dəyişdirin. Ənənəvi nahar vaxtı, saat 12-13-də tərəvəz şorbaları, salatlardan istifadə etmək daha yaxşıdır”, - dietoloq əlavə edib.
 
Yeməklərə gəldikdə, bədənin aşırı isinməsinə səbəb olmamaq vacibdir. Məsələn, birinci üçün ovduq, ikinci üçün bişmiş tərəvəz götürürsünüzsə, bu normaldır. Ancaq borş və kartof ilə ət yeyirsinizsə, bədənin aşırı qızmasına səbəb ola bilərsiniz.
 
Bir insanın həmişə isti şəraitdə olmadığını unutmamaq da vacibdir. Uzun müddət kondisioneri olan sərin bir otaqdadırsa, yeməkdən sağlamlığına heç bir zərər olmaz.
 
Bundan əlavə, bədəbinin qızışmaması üçün yeməyin daha çox mayeli olması lazımdır. Buna görə tərəvəz, giləmeyvə və meyvə yemək vacibdir. Və hər 20-30 dəqiqədə bir-iki qurtum su içmək lazımdır. \\Qaynarinfo


Tarix: 19 iyun 2021
Baxış: 276

Gender.az © Xəbərlərdən istifadə zamanı hiperlinklə istinad olunmalıdır.

Bizi izləyin:
İnstagram: Gender
Facebook: Gender

Xəbəri paylaş