Redaktor seçimi
    Azərbaycanda 7 ay sonra daha bir böyük tədbir olacaq - RƏSMİ
Xəbər lenti
Reklam
Hər gün yediyimiz bu ucuz məhsul ağciyəri SAĞLAM EDİR

Alimlər aşkar ediblər ki, hər gün qatıq yeyən insanlarda ağciyər xəstəliklərinin və xüsusilə də ağciyər xərçənginin riski 20% azalır.
Həmçinin alimlər bildirirlər ki, qatıq və lifli qidaların birlikdə qəbulu ağciyər xərçənginin riskini daha da azaldır.
Saglamolun.az xarici KİV-lərə istinadla bildirir ki, araşdırmada ABŞ, Avropa və Asiyada yaşayan və ümumillikdə 1 milyon insanı əhatə edən 10 araşdırmanın nəticələri təhlil olunub.
Nəticədə alimlər aşkar ediblər ki, qatığn gündəlik istehlakı ağciyər xərçəngin riskini 20%, qatığın meyvə, tərəvəz və s. liflərlə zəngin olan qidalarla birlikdə istehlakı isə xərçəngin riskini 33% azaldır.

Tarix: 26 aprel 2021
Baxış: 285

Gender.az © Xəbərlərdən istifadə zamanı hiperlinklə istinad olunmalıdır.

Bizi izləyin:
İnstagram: Gender
Facebook: Gender

Xəbəri paylaş