Xəbər lenti
Reklam
Hansı ərzaqları yumamaq, hansıları isə mütləq yumaq lazımdır

Ərzaqları yumaq və yumamaq haqqında çoxlu miflər və insinuasiyalar var. Sizə bu barədə bir neçə məsləhət veririk.

Yumayın

Ət

Tavada qızardan əvvəl steyki, bifşsteksi və ya toyuq budlarını yaxşıca yuyursunuz? Nahaq yerə. Aparlan araşdırlmalar göstərir ki, yuyulanda ətin üzərində olan patogen bakteriyalar bütün mətbəxə yayılır və təhlükə yaradır.
Onları məhv etməyin yeganə yolu - onları qızaartmaq, qaynatmaq, buğalamaqdır. Bir sözlə, onları ən azı 74 dərəcə istilikdə hazırlamaqdır.

Yumurta

Yumurtanın bərk qabığı mikrobları onun içinə girməkdən qoruyur. Qabığın üzərindəki kutikula adlanan sukeçirməz maddə burada əsas rol oynayır. Bilin ki, yumurtaları silərkən bu maddəyə zərər vura bilərsiniz.
Yumurtanın qabığı isə süngər kimi məsaməlidir və bu dəliklərdən yumurtanın daxilinə hər bir mikrob keşə bilər.

Göbələk

Su göbələyin dadını və ətirini aparır. Bundan əlavə göbələklər əla nəm çəkir. Nəm çəkmiş göbələklər isə tez xarab olur. Ona görə də göbələyi bıçaqla təmizləmək məsləhət görülür. Təmizləmək üçün isə sadə əski parçası ilə silin.

Yuyun

Balığı, meyvələri, tərəvəzləri, göyərtiləri, düyünü yumaq zəruridir.
Tərəvəzləri qızartmaqdan öncə yumaq lazımdır ki, onlarda olan köp gətirən komponentlərdən, və kanserogen akrilamiddən təmizlənsin. \\Gent.az
Tarix: 06 mart 2021
Baxış: 409

Gender.az © Xəbərlərdən istifadə zamanı hiperlinklə istinad olunmalıdır.

Bizi izləyin:
İnstagram: Gender
Facebook: Gender

Xəbəri paylaş