PESTİSIDLƏR SU İLƏ TƏMİZLƏNMİR
Məhsullarda pestisidlərin səviyyəsini sınaqdan keçirən araşdırmada meyvə və tərəvəzlərin 20%-də “əhəmiyyətli risk” olduğu müəyyən olunub.
Yeni elmi hesabat kənd təsərrüfatında geniş istifadə olunan müxtəlif zəhərli kimyəvi maddələrin istifadəsinin dövriyyədən çıxarmadığına dair yeni sübutlar təqdim edib.
Məhsullar tez xarab olmasın deyə vurulan bu maddələr su ilə yuyulduqda çıxmır. Amerika Kimya Cəmiyyətinin "Nano Letters" jurnalında dərc olunan məqalə, qida təchizatında pestisidlərlə çirklənmənin dərəcəsi və pestisid qalıqları olan qidaların müntəzəm olaraq yeyilməsi ilə bağlı potensial sağlamlıq risklərindən bəhs edir.
Xatırladaq ki, Pestisid ― bitkiyə, xüsusilə taxıl məhsullarına, meyvələrə, pambıq, yun, dəri məmulatlarına vurulan, zərərli orqanizmlərin məhv edilməsi üçün istifadə edilən kimyavi maddədir. \\Saglamolun.Az