Turpun qeyri-adi XÜSUSİYYƏTLƏRİ
"Turp pəhriz lifi, sağlam yağlar, vitaminlər və minerallar mənbəyi kimi qiymətlidir".
Bu barədə dietoloq Tatyana Zaletova bildirib.
Onun fikrincə, turp C vitamini mənbəyi kimi qiymətlidir. Onların tərkibində çoxlu miqdarda qida lifi və minerallar - silisium və kobalt, karbohidrat mübadiləsində iştirak edən çoxlu xrom, insulin müqavimətini azaldır və arıqlamağa kömək edir. .
"Tərəvəzin tərkibində xardal yağı və müvafiq olaraq omeqa-3 poli doymamış yağ turşuları var. Turp bu və ya digər səbəbdən balıq yeməyən insanlar üçün faydalıdır, çünki omeqa-3 mənbəyidir. Xardal yağı selikli qişanın qıcıqlanmasına səbəb ola bilər, ona görə də qastroenteroloji xəstəliklərin - qastrit, mədə xorası kimi xəstəliklərin kəskinləşdiyi dövrlərdə turp yemək olmaz". \\Redaktor.Az
Tarix: 09 aprel 2024
Baxış: 138
Gender.az © Xəbərlərdən istifadə zamanı hiperlinklə istinad olunmalıdır.
Bizi izləyin:
İnstagram: Gender
Facebook: Gender
Xəbəri paylaş