Mütəxəssislər qızartmaq üçün hansı növ bitki yağının istifadə edilməməsini açıqlayıblar.
Gender.az xəbər verir ki, günəbaxan yağından uzaq durmaq lazımdır.
Fıstıq, badam, kətan toxumu, çətənə, küncüt və xardal, həmçinin qoz və ya üzüm toxumu yağına üstünlük verə bilərsiniz.
Bu məhsullar sağlamdır, lakin qızartmaq üçün deyil. Bütün bu növ bitki yağları yalnız təzə istifadə edilə bilər.
Qızartmaq üçün zeytun (təmizlənmiş) və ya qarğıdalı yağı istifadə etmək daha yaxşıdır. Fakt budur ki, həddindən artıq qızdırılan bitki yağı kanserogenləri buraxmağa başlayır.
Bu cür məhsulları istehlak etdikdə ürək-damar xəstəliklərinin, II tip diabetin və onkologiyanın inkişaf riski artır.\\lent.az