Antibiotikləri təkcə dərmanla qəbul etmirik. Yediyimiz qidalarda da antibiotiklər var. Daha çox heyvanlara antibiotiklər vurulduğu üçün onların məhsulları ilə insan orqanizminə keçir.
Gender.Az xəbər verir ki, həkim terapevt Nataliya Lazurenko müəyyən qidaları açıqlayıb.
“Quş əti, heyvani qidalar, süd məhsulları siyahıda birincidir.
Süd məhsullarına istehsalatda da antibiotiklər qatılır ki, tez xarab olmasın.
Quşlar, toyuq-cücəyə vurulan dərmanlar isə onların xəstələnməməsi üçündür.
Mal əti və toyuq əti daha yüksək doza antibiotik mənbəyidir.
Antibiotiklər insan immuniteti və bağırsaq mikroflorasını basdırır, antibiotiklərə dözümlülük yaradır.
Hətta pendir yedikdə də antibiotik payı ala bilərik.
Göbələk, kandidoz, bağırsaq problemi olan insanlar süd məhsulu və pendirdən uzaq dursa yaxşıdır”.\\Medicina.Az