Xeyrindən çox zərərləri məşhur olan bitki - Ancaq bu xəstəlik varsa...
Şəkər qamışı insanların gündəlik qida rasionuna daxil olan bitkilərdən biridir. Qədim dövrlərdə insanlar içkilərinin şirin olması üçün daha çox şəkər qamışından istifadə ediblər. Şəkər qamışı "poaceae" ailəsinə aiddir.
Şəkər qamışından daha çox tropik iqlim zonalarında istifadə olunur.
Lakin iqlimə tez uyğundaşdığı üçün demək olar ki, istənilən ərazidə yetişdirilə bilər. Gündəlik istifadə edilən şəkər tozu şəkər qamışının əsas materialından əldə edilir.
Şəkər qamışı antioksidan tərkiblidir. Bir çox yayılmış xəstəliklərin müalicəsində istifadə olunur. Şəkər qamışını isti suda qaynatmaqla istifadə edilir. Soyuqdəymə və digər qış xəstəliklərinə qarşı təsirli, təbii dərmandır.
Qədim dövrlərdən bəri şəkər qamışının bir çox xəstəliklərin dərmanı hesab olunur. Şəkər qamışını qaynadıb, suyunu içmək sidik yollarının açılmasına kömək edir. Bu faydası sayəsində böyrəklərdə daş əmələ gəlməsinin qarşısı alınır. Lakin digər qidalar kimi şəkər qamışından da çox istifadə insan səhhətində müəyyən problemlərə yol aça bilər. \\Saglamolun.Az
Tarix: 22 iyul 2023
Baxış: 196
Gender.az © Xəbərlərdən istifadə zamanı hiperlinklə istinad olunmalıdır.
Bizi izləyin:
İnstagram: Gender
Facebook: Gender
Xəbəri paylaş