Hamının soğanı anbarda və ya zirzəmidə saxlamaq imkanı olmur. Buna görə də onları mənzildə saxlamağı nəzərdən keçirməlisiniz.
Gender.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bu çətin ola bilər.
Bəzən soğanın qoxusu bütün mətbəxə yayılır. Bəzi səhvlərə görə isə soğan tez köhnəlir. Ancaq düzgün saxlama üsulunu seçsəniz, bunun qarşısını almaq olar.
Əvvəlcə soğanların ən yaxşı şəkildə qurudulduğundan əmin olmalısınız. Əks halda, tərəvəz tez çürüyəcək. Sonra onların ölçüsünü təxmin edirik.
Böyük olanlar ayrı bir qabda və ya paketdə yerləşdirilməlidir. İlk istifadə etdiyimiz soğan növü budur. Çünki böyük tərəvəzlər yaxşı saxlanılmır.
Ancaq diametri beş santimetr və ya daha az olan soğan uzunmüddətli saxlama üçün idealdır.
Sonra saxlama üsulunu seçirik. Bunlar qutular, səbətlər, yeşiklər, parça çantalar ola bilər. Ən sonda isə qaranlıq və sərin yer seçməyiniz məsləhətdir.
Soğan saxlamaq üçün optimal temperatur 18 dərəcədir. Bu sadə qaydalara əməl etsəniz, soğan mənzilinizdə yaya qədər saxlanıla bilər.