Xəbər lenti
Reklam
Kərə yağını bitki ilə əvəz edənlərdə İNFAKT RİSKİNİ ARTIRIR

Uzun illər ərzində belə hesab olunurdu ki, bitki yağları (qarğıdalı, günəbaxan, zeytun yağı) kərə yağından daha faydalıdır.
Bu yanaşma keçən əsrin 80-ci illərində mövcuddur və bir çox xarici ölkələrdə (əsasən Qərb ölkələrində) kərə yağının istehlakının xeyli azalmasına, bitki yağların isə əksinə artmasına səbəb olub. Son zamanlar isə bir çox alimlər bu yayılmış nöqteyi-nəzəri yanlış hesab edirlər.
Şimali Karolina (ABŞ) Universiteti alimləri araşdırmalar nəticəsində belə qərara gəliblər ki, rasionunda kərə yağını bitki yağları ilə əvəz edən insanlarda infarktın inkişafı riski artmış olur.
Araşdırmaların nəticələri Forbes jurnalında dərc olunub./Saglamolun.az

Tarix: 19 oktyabr 2021
Baxış: 186

Gender.az © Xəbərlərdən istifadə zamanı hiperlinklə istinad olunmalıdır.

Bizi izləyin:
İnstagram: Gender
Facebook: Gender

Xəbəri paylaş